Studiues, historianë dhe antropologët britanikë arritën të rindërtonin TitanoBoan, gjarpëri i stërmadh që sundoi Tokën në epokën post-dinosaurvë.

Rindërtimi është kryer nga instituti Smithsonian, i famshëm për studimet e tij parahistorike. Drejtuesit e kërkimit thanë për mediat në zbulimin e monumentit të gjarpërit të stërmadh, se ishin bazuar në zbulimet arkeologjike të bëra deri më sot.

Ata thonë se TitanoBoa ishte krijesa më e madhe në planet pas zhdukjes së dinosaurve dhe as që mund të krahasohet me përmasat e sotme të Boas. Kjo krijesë, thonë studiuesit e Smithsonian, ka jetuar rreth 10 milion vjet më parë, pas zhdukjes së dinosaurve nga rënia e ndonjë asteroidi apo komete.

Epoka post-dinosaurve është ajo që përfshin në debate studiuesit, arkeologët dhe antropologët, pasi për këtë periudhë nuk mbetje fosile të gjetura deri më sot. Nga Smithsonian, hipoteza e TitanoBoa-s zbardh misterin e jetës në Tokë 10 milion vjet më parë.

FOTO GALERI
1/2

Top Channel