“Rruga e shpëtimit” nga tempulli i majave

03/03/2012 17:54

Kur mungojnë edhe 10 muaj “nga fundi i botës”, sipas profecisë së Majave, fansat e apokalipsit janë elektrizuar nga qarkullimi i një fotoje në internet ku tregohet një brez ndricimi që buron nga maja e piramidës Kukulkan në drejtim të qiellit.

E menjëherë në internet qarkullojnë komente të ndryshme. Madje disa komentues thonë se Majat po na tregojnë ‘rrugën e shpëtimit’, rrugën që do të na shpjerë në një vend të sigurtë për t’i shpëtuar fundit të 21 dhjetorit 2012.

Fotoja është realizuar nga njëfarë Hector Siliezar me një smartphone në vitin 2009. Sipas ekspertëve, ajo është montuar.

Më 21 dhjetor 2012 përfundon kalendari i Majave dhe nga shumë interpretohet si fundi i botës, megjithëse nuk ka kurrëfarë baze shkencore. Por deri më 21 dhjetor, shkencëtarë, adhurues të majave, fansa të apokalipsit dhe njerëz të thjeshtë duhet të jetojnë me njëri-tjetrin e të presin për të mësuar të vërtetën…që shpresojmë të zbardhet më 22 dhjetor 2012.

Top Channel