Iran, s’ka ski për femrat e pashoqëruara nga një mashkull

13/11/2011 16:55

Asnjë femër nuk mund të ushtrojë sportin e skiimit pa qenë e shoqëruar nga një mashkull.

Ky është rregulli më i ri nxjerrë nga autoritetet iraniane në vend. Sipas këtij rregulli, cdo femër që dëshiron të shkojë për ski, duhet të jetë e shoqëruar nga i ati, vëllai, bashkëshorti ose cilido i afërm tjetër mashkull që do të “përkujdeset” për të.

Rregulli i ri ka hyrë në fuqi në një zonë malore në veri të Republikës Islamike, në një zonë që mbulohet shpejt me dëborë. Gjithcka u vu re kur një grup skiatoresh femra, pa qenë të shoqëruara nga asnjë mashkull, u ndaluan të hynin në kompleksin e sporteve dimërore.

Sipas autoriteteve, rregulli në fjalë, është brenda normave të islamit dhe kundër “sjelljeve imorale”, vecanërisht të femrave.

Top Channel