Durrës, nis puna për sheshin

22/04/2011 18:55

Pas pezullimesh të herë pas hershme të punimeve në sheshin kryesor të qytetit të Durrësit, firma zbatuese ka rinisur punën pas dhënies së lejes mjedisore nga ana e autoritetit përkatës përmes Qendrës Kombëtare e Liçensave.

Punimet u pezulluan disa herë nga Inspektoriati Kombëtar i Ndërtimit dhe Agjencia Rajonale e Mjedisit në Durrës për shkak të mungesës së lejes mjedisore në dokumentacionin që shoqëronte lejen e ndërtimit për këtë investim publik, pezullim që u vlerësua si një bllokim politik i veprimtarisë së bashkisë nga ana e agjencive të pushtetit qendror.

Në bashkinë e qytetit bregdetar pohojnë se pas marrjes së lejes mjedisore, faza e parë e projektit për rigjallërimin e sheshit “Liria” do të përfundojë brenda 20 ditëve e vazhdim.

Top Channel