Obama, thirrje për vende të reja pune

25/01/2011 09:25

Presidenti amerikan Barack Obama do të bëjë thirrje për shpenzime të reja publike me qëllim krijimin e vendeve të punës, që pritet të shkaktojë kundërshtimin e rivalëve politikë që thonë se shkurtimet nga ana e qeverisë janë në rrugë e sipër.

Në fjalimin e përvitshëm që presidenti mban para Kongresit, Obama pritet të kërkojë investime të reja në arsim, kërkime dhe infrastrukturë.

Zoti Obama tha gjatë fundjavës se krijimi i vendeve të reja të punës ishte objektivi i tij numër një. Por republikanët kanë paralajmëruar se do t’i refuzojnë thirrjet e tij për shpenzime shtesë.

Korrespondentët e mediave ndërkombëtare shprehen se fjalime të tilla rrallë herë janë të rëndësishme, por janë një oportunitet. Vitin e kaluar presidenti Obama u ndoq nga 48 milionë persona.

Presidenti mund ta përdorë fjalimin për të kushtëzuar debatin para tentativës së rizgjedhjes së tij në vitin 2012, duke bërë thirrje për arsyetim dhe konsensus.

Top Channel