Iran, varen dy aktivistë të opozitës

25/01/2011 02:30

Dy aktivistë të opozitës në Iran u ekzekutuan me varje pasi u gjenden fajtorë për shpërndarjen e fotove të protestave në internet, si dhe për nxitje të aktivietit “terrorist” të “Muxhahedinëve të Iranit”.

Prokurorët iranianë akuzuan Jafar Kazemi dhe Mohamed Ali për veprimtarinë e tyre pas zgjedhjeve të 2009-s, ku për më shumë se 3 muaj radhazi opozita protestoi duke akuzuar presidentit Ahmadinexhad për manipulim zgjedhor.

Ndërkohë, lideri në ekzil i organizatës “Muxhahedinët e Iranit”,  i cilësoi varjet si barabare. Muxhahedinët e Iranit është një organizatë që lufton kundër Republikës Islamike në Iran, si dhe ka qenë ndër grupet që ka luftuar edhe monarkinë, para Republikës Islamike.

Top Channel