Haiti, pesë të vdekur nga stuhija e fortë

25/09/2010 12:10

Pesë të pastrehë në Haiti kanë gjetur vdekjen për shkak të stuhisë që përfshiu vendin, ende i parimëkëmbur nga tërmeti i janarit.

Stuhija me shi përshkoi qytetin Port au Princ ditën e premte, duke dënuar shtëpi dhe linjat e energjisë elektrike.

Viktimat jetonin në kampet e ngritura pas tërmetit, të cilët u përmbytën nga shiu dhe u shkatërruan nga era e fortë.

Tërmeti i janarit që tronditi vendin shkaktoi vdekjen e 250 mijë personave dhe la miliona të tjerë të pastrehë.

Ndërsa stuhija, e cila kaloi me shpejtësi nëpër kryeqytet, shkaktoi panik tek 1.3 milionë banorë, ende të pastrehë nga lëkundja sizmike.

Top Channel