Xhamia, Mur: Të ndërtohet mbi “Ground Zero”

14/09/2010 02:00

Debati për ndërtimin apo jo të xhamisë pranë “Ground Zero”, po përfshin çdo ditë e më shumë njerëz e figura të njohura në SHBA dhe në botë.

Këtë radhë është regjisori Majkell Mur i cili është shprehur pro ndërtimit të xhamisë, madje ai ka kërkuar ndërtimin e saj pikërisht mbi “Ground Zero” dhe jo pranë.

“Xhamia nuk duhet të ndërtohet në rrethinat e Ground Zero, por në brendësi të zonës. E kuptoj dhimbjen e familjarëve të cilët humbën njerëzit e tyre të dashur, por mendoj se edhe muslimanët e Amerikës janë po aq amerikanë sa ne, sa katolikët, sa hebrenjtë e sa të gjithë të tjerët”, u shpreh Mur.

Top Channel