BE: Mbështetje integrimit të Ballkanit

02/06/2010 17:15

Përfaqësuesit e vendeve anëtare të BE, të mbledhur në samitin e Sarajevës, kanë miratuar dokumentin e përbashkët, në të cilin shprehet mbështetja për integrimin e Ballkanit.

Dokumenti në fjalë kërkon nga vendet e rajonit më shumë përpjëkje në realizimin e reformave dhe në plotësimin e standarteve.

“Synimi ynë i përbashkët është anëtarësimi i Ballkanit perëndimor në BE. Për këtë vendet e rajonit duhet të intensifikojnë reformat dhe përpjekjet për të plotësuar kriteret, pasi kanë ende shumë sfida përpara”, thotë dokumenti.

Më tej liderët e vendeve të BE, të kryesuar nga ministri i Jashtëm spanjoll Moratinos, kanë përshëndetur propozimin për heqjen e vizave për Shqipërinë dhe Bosnjen.

Top Channel