BE, apel Britanise per reduktimin e deficitit

16/03/2010 13:10

Komisioni Evropian ka kritikuar qeverine britanike duke deklaruar se planet e saj per reduktimin e deficitit buxhetor nuk jane ambicioze aq sa duhet.

Permes nje raporti, KE ka paralajmeruar se Mbreteria e Bashkuar nuk eshte ne rrugen e duhur per te shkurtuar deficitin e saj, ne linje me rregullat e BE-se, qe parashikojne si date skadimi vitin 2015.

Sekretari i Thesarit, Liam Byrne ka deklaruar se raporti eshte i gabuar dhe se shkurtimet e qeverise per uljen e deficitit do te jene 20 bilione paund.

Nderkohe, ministrat insistojne se planet e tyre per te pergjysmuar deficitin brenda 4 vjeteve nuk do te pengojne riperteritjen e ekonomise.

Por Byrne deklaroi ne nje interviste per BBC se reduktimi i shpenzimeve dhe rritja e taksave sic eshte kerkuar nga BE, mund t’i shkaktojne “deme te pariparueshme” ekonomise.

Top Channel