SHBA, aeroportet me skanera trupore

06/03/2010 00:10

Skanerat trupore te kontrollit aeroportual do te nisin funksionimin e tyre per here te pare ne Amerike.

Aparaturat e teknologjise se larte do te fillojne punen fillimisht ne aeroportin e Bostonit diten e hene. Autoritetet parashikojne qe deri ne fund te vitit ne total numri i skanerave trupore te shkoje ne 450 duke mbuluar aeroportet kryesore te vendit.

Megjithe kundershtimin e disa organizatave dhe zerave te ndryshem publike ne SHBA, qe e cilesonin kete hap si shkelje te privatesise autoritetet vendosen instalimin e skanerave me synimin e rritjes se sigurise ne terminalet kryesore amerikane.

Top Channel