Esen, qendra e kultures europiane 2010

10/01/2010 10:15

Nje prej zonave me te pasura minerare te Gjermanise, Lugina e Ruhrit, nuk eshte vetem simbol i industrise se rende ku u bazuan themelet e shtetit te shek XX.

Kete e verteton me se miri qyteti i Esenit qe eshte shpallur si qyteti i Kultures ne Europe per vitin 2010. Shume fabrika ne kete qytet tashme jane braktisur per t’u transformuar ne monumente muzeale. Jane 52 entet kulturore qe veprojne ne kete qytet qe per nje vit do vendose ne vitrinen e tij zhvillimin kulturor.

Ne mbare zonen ekzistojne 120 teatre, 100 salla koncertesh dhe 200 muze. Gjithashtu kompleksi minerar i Zollvereinit eshte futur ne listen e monumenteve te mbrojtura nga UNESCO.

FOTO GALERI
1/3
Ish qyteti industrial ndryshon "fytyre"

Top Channel