Llogaria korrente, deficiti rritet me 20 %

11/12/2009 08:45

Deficiti i llogarise korrente te Shqiperise, nje tregues qe perfaqeson hyrjet dhe daljet valutore te vendit ne mallra e sherbime, shenoi nje ritem prej 20 per qind gjate nente muajve janar-shtator te ketij viti, behet e ditur nga statistikat e publikuara se fundmi nga Banka e Shqiperise.

Deficiti total i llogarise korrente arriti ne 1.05 miliarde euro kete vit nga 861 milione euro qe qe ne vitin 2008.

Te ardhurat nga udhetimet turistike te te huajve u vleresuan ne 1.05 miliarde euro me nje rritje te konsiderueshme prej 23 per qind, por edhe shpenzimet e shqiptareve per udhetime jashte vendit pesuan nje rritje po aq te madhe prej 23.3 per qind.

Shqiptaret shpenzuan 971 milione euro ne udhetime jashte vendit gjate kesaj periudhe.

Shkaku kryesor i zgjerimit te deficitit te llogarise korrente qe renia e te ardhurave nga puna e emigranteve jashte vendit, si dhe mosulja e importeve.

Top Channel