Atentati ne Rusi, grupi nga Kaukazi merr pergjegjesine

02/12/2009 09:10

Nje grup radikal islamik nga Kaukazi ka marre persiper atentatin ne trenin Nievski Express te linjes Moske-Shen Pjetersburg qe shkaktoi 26 viktima dhe rreth 90 te plagosur.

Grupi njihet me emrin Forcat e Armatosura te Emiratit Kaukazian, grup i njohur per atentatet e sabotazhit ndaj Moskes. Mendohet se ne krye te ketoj grupi qendron Dokka Umarov.

“Tashme sulmet do kryhen ndaj linjave elektrike dhe shume operacione jane ne fazen e pergatitjes”, shton grupi terrorist qe kerkon te shperndaje Xhihadin ne Rusi por nuk synon te demtoje popullsine civile.    

Top Channel