“Hondurasi” ndan komunitetin nderkombetar

01/12/2009 04:30

Zgjedhjet ne Honduras mund te kthehen ne nje precedent ndarjeje te thelle te komunitetit nderkombetar per sa i perket legjitimitetit te tyre.

Votimet e mbajtura se fundmi ne Honduars shpallen fitues ne postin e presidentit konservatorin, Porfirio Lobo Soza. Menjehere pas zgjedhjeve disa shtete i kane njohur si legjitime ato, ndersa te tjera kane dale kunder, duke arsyetuar se organizimi i gjithe procesit zgjedhor eshte kryer prej nje administrate dhe qeverie te ardhur ne pushtet me grusht shteti.

Hondurasi eshte perfshire ne nje krize te thelle politike qysh prej marrjes se pushtetit me dhune nga Roberto Misheleti ne muajin qershor, duke rrezuar nga udheheqja presidentin Manuel Zelaja.

Top Channel