BE, hyn ne fuqi sot Traktati i Lisbones

01/12/2009 08:00

Qe prej dites se sotme ne vendet anetare te Unionit Evropian ka hyre ne fuqi Traktati i Lisbones.

Rrjedhimisht kane marre sot detyren edhe presidenti i pare i BE, belgu Herman van Rompuy, si dhe shefja e Politikes se Jashtme, Catherine Ashton.

Traktati hyn keshtu ne fuqi pas nje sere peripecish, ne vecanti pas kundershtimeve te Polonise dhe Republikes Ceke, te cilat e ratifikuan ne minuten e fundit.

Top Channel