A/H1N1, Australia fillon vaksinimin me 30 shtator

18/09/2009 11:15

Australia ka aprovuar vaksninen kunder gripit te derrit dhe ka bere te ditur se do te filloje shume shpejt vaksinimin e qytetareve me ne rrezik, mes te cileve stafi mjekesor, grate shtatzena dhe te semuret kronike.

Autoritetet mjekesore ne vend kane aprovuar vaksinen per personat me te medhenj se 10 vjec, por Administrata e Medikamenteve Terapeutike ka theksuar se nevojiten me shume teste klinike perpara se te jepet aprovimi edhe per femijet me te vegjel.

Autoritetet shendetesore kane rekomanduar qe procesi te filloje me 30 shtator.

Nderkohe qe Shtetet e Bashkuara kane planifikuar te fillojne procesin nga mesi i tetorit.

Top Channel