SHBA: Po bisedimeve me Korene e Veriut

12/09/2009 03:40

Shtetet e Bashkuara te Amerikes tashme jane gati te ulen ne bisedimet dypaleshe me Korene e Veriut.

Lajmi behet i ditur nga nje zedhenes i Shtepise se Bardhe ku shtohet se mes paleve ka nje konsensus ne lidhje kerkesat afatgjata te Amerikes kundrejt vendit komunist.

Nderkaq synimi kryesor i Uashnigtonit ne bisedimet dypaleshe do te jete bindja e Penianit per t’iu rikthyer bisedimeve gjashte paleshe.

Koreja e Veriut u terhoq nga bisedimet gjashte paleshe ne muajin prill si menyre kundershtimi ndaj sanksioneve te reja qe iu vendosen nga Keshilli i Sigurimit i OKB-se dhe qe prej ketij hapi ka kerkuar vazhdimisht bisedime per programin berthamor vetem me SHBA-ne.

Top Channel