SHBA, shtyhet raporti mbi politiken e terrorizmit

21/07/2009 09:55

Nje raport kyc mbi burgosjen e te dyshuarve per terrorizem, i urdheruar nga presidenti Barack Obama, do te publikohet pas 6 muajsh.

Presidenti Obama e kerkoi raportin si pjese te perpjekjeve te tij per te mbyllur qendren e burgimit te Guantanamos ne Kube nga fillimi i vitit te ardhshem.

Analistet deklarojne se kjo shtyrje e publikimit te raportit ngre dyshime per aftesine e Obames per te arritur objektivat brenda afateve te caktuara.

Disa zyrtare ia kane atribuar shtyrjen nevojes per t’u siguruar se vendimi ishte ai i duhuri dhe per t’u konsultuar me Kongresin.

Ata kane deklaruar se edhe nje raport tjeter mbi marrjen ne pyetje te te dyshuarve dhe transferimin e tyre ne vende te tjera do te shtyhet per dy muaj.

Gjithesesi, nje task force ka derguar nje raport per menyrat ligjore per ndalimin e te dyshuarve per terrorizem ne te ardhmen.

Top Channel