Kolosi i shitjes se librave ne internet, Amazon, diskriminon librat per homoseksualet dhe lesbiket.

Disa shkrimtare te specializuar ne tema seksuale vune re disa dite me pare se qindra tituj librash te vjeter dhe te rinj ishin zhdukur nga klasifikimet e shitjeve.

Autoret kerkuan shpjegime nga faqja Amazon, qe fillimisht tha se per shkak te perdoruesve te shumte ishin hequr “materiale per te rritur” nga kerkimi dhe listat e shitjeve.

Ne internet kjo ngjarje shkaktoi polemika, ku pati edhe shkrimtare qe hodhen dyshime nese Amazon kishte fobi nga homoseksualet. Pas reagimeve se perse duhet te perjashtoheshin shkrimtare te nivelit te larte si Craig Seymour, Stephen Fry apo Gore Vidal, Amazon ka korrigjuar qendrimin zyrtar.

Ne nje deklarate te drejtorise per komunikimin thuhet se behet fjale per nje probem teknik ne sistemin e klasifikimit, qe tashme eshte riparuar. 

Top Channel