Te banosh ne nje rajon apo zone me ajer te paster do te thote se mund te jetosh deri ne kater vjet me gjate nga ata qe jetojne ne nje zone te ndotur.

Keto jane konkluzionet e nje studimi te kryer ne 51 qytete amerikane, nga eksperte te shkolles se Harvardit, qe prej vitit 1980.

Smogu prane zonave te ndotura eshte shume i demshem per shendetin e njeriut.

Agjentet ndotes mund te merren prej ajrit dhe mund te zbresin ne mushkeri dhe enet e gjakut. Nje person, i cili jeton ne nje klime me ajer te paster eshte i predispozuar te kete nje jete me te gjate sesa nje tjeter qe jeton ne nje ambient te ndotur.

Top Channel