Kriza, spanjollet me shume sms se telefonata

13/04/2009 11:15

Ne kohen e krizes ekonomike, ne Spanje po kursehet ne gjithcka. Spanjollet preferojne te dergojne sms ne vend te bisedave telefonike ne celular, pasi mendohen mire per faturen qe do t’u mberrije ne fund te muajit.

Operatoret lokale kane verejtur renie te faturave te bisedave qe nga fundi i vitit 2008, por paralelisht me te shihet shtim i shpenzimeve per sms-te.

Ne periudhen tetor-dhjetor te vitit te kaluar te ardhurat nga telefonatat zbriten me 6,8 perqind, ndersa ato te mesazheve u rriten me 4,5 perqind, edhe pse thirrjet mbeten menyra kryesore e komunikimit.

Spanjollet kane shpenzuar tremujorin e fundit te vitit 2008 me shume se 2 miliarde e 700 milione euro per telefonata nga celulari dhe 451 milione per mesazhe.

Top Channel