Shkencetarit mbledhin copezat e nje asteroidi

26/03/2009 11:15

Copeza te nje asteroidi te rene ne Toke jane zbuluar nga shkencetaret, njoftoi gazeta, “Nature”. Rreth 50 pjeseza jane mbledhur ne shkretetiren e Sudanit, ku asteroidi ra ne muajin tetor.

Shkencetaret thane se zbulimi perben nje mundesi per te studiuar rrugen e asteroidit dhe perberjen e tij kimike. Asteroidi ishte ndjekur nga teleskopi deri ne momentin qe ishte shperbere ne shkretetire. Ai perbehej nga nje material delikat, qe shkaktoi shperberjen ne nje lartesi 23 milje, for qe ishte i panjohur.

Sipas autoreve te shkrimit, Douglas Rumble dhe Institutit Carnegie, shume meteore jane studiuar perpara shperberjes ne atmosferen e Tokes, por rasti i fundit ka qene unik, pasi nuk ka ndodhur me pare te shihet nje objekt perpara se te arrije ne atmosferen e Tokes dhe pastaj te bjere.

Top Channel