Michael Schumacher është ‘i vetëdijshëm’ pasi u shtrua në një spital në Paris për trajtimin e qelizave burimore. Shtatë herë Kampioni i Formula 1, u dërgua të hënën në spitalin Georges-Pompidou për transfuzione të qelizave burimore.

50-vjeçari gjerman pësoi një dëmtim gati-fatal të trurit në një aksident skish në vitin  2013 në Alpet Franceze. Një infermiere i tha Le Parisien: ‘Po ai është nën kujdesin tim … Dhe unë mund t’ju siguroj se është i vetëdijshëm.’

Pas aksidentit, gjendja e Schumacher u stabilizua pasi u vendos në një gjendje kome të shkaktuar nga ilaçet.

Që nga shtatori 2014, ai ka marrë mjekë në shtëpinë e tij në Lozanë të Zvicrës.

Le Parisien, duke folur për burime anonime, tha se Schumacher është trajtuar të paktën dy herë më parë në spitalin Georges-Pompidou, të pranuar nën një emër të rremë dhe të trajtuar nga një ekip i vogël mjekësor.

Top Channel