Pitella: Qeveria të sqaronte mashtrimet elektorale

22/01/2011 19:00

Zëvendëspresidenti i Parlamentit Europian, Giovanni Pitella ka deklaruar se është denoncuar prej kohësh rreziku për përshkallëzim të situatës dhe për këtë i kërkuam qeverisë shqiptare të sqaronte denoncimet për mashtrimet elektorale dhe të vendoste rregullat të qarta për të ardhmen.

Klima e krijuar në Shqipëri, e rënduar edhe nga denoncimet për korrupsion sigurisht që nuk ndihmon në integrimin europian të Shqipërisë.

Më tej Pitella ka deklaruar se Parlamenti Europian i qëndron afër Shqipërisë dhe këtë e tregon liberalizimi i vizave.

“Parlamenti Evropian, megjithatë, është i afërt me miqtë shqiptarë dhe e ka treguar kohët e fundit nga dhënia e liberalizimit të vizave dhe miratimin e një rezolutë duke kërkuar një proçedurë që, përveç për të siguruar qartësi të plotë në kriteret e shumicës zgjedhore dhe opozita do të veprojë në rregulla të caktuara të bashkëjetesës dhe garanci demokratike për të gjithë”, është shprehur Pitella.

Top Channel