Groenlanda mund të ketë qenë e gjelbër dhe pa akull 416,000 vjet më parë, ka zbuluar një studim i ri.

Studimi, i botuar në revistën Science, ka ngritur shqetësimin se shtresat e akullit të Grenlandës mund të mos jenë aq të qëndrueshme sa mendohej më parë dhe ofron informacion se si peizazhi i rajonit mund të reagojë ndaj ndryshimeve klimatike.

Top Channel