Si ndihen banorët e Zaporizhzhia për pretendimet e komplotit bërthamor?

05/07/2023 20:36

Ndërsa ekspertët e OKB-së inspektojnë akuzat e shkëmbyera nga Ukraina dhe Rusia sot, njerëzit në rajonin e termocentralit qëndruan të qetë.

“Unë mendoj se ata që e kanë përgatitur veten nuk duhet të kenë frikë. Dëgjimi i ekspertëve të besuar dhe burimeve të besueshme të lajmeve ishte kritike“, tha Olena Havrylenko, një mjeke 55-vjeçare që jeton 75 milje në veri të stacionit.

Ditën e djeshme Ministria e shëndetësisë e Ukrainës lëshoi ​​udhëzime emergjente duke u kërkuar banorëve të paketojnë çanta që përmbajnë maska ​​​​për fytyrën dhe ushqime të mbështjella me plastikë.

“Sigurisht që ne po e ndjekim situatën dhe shpresojmë se gjithçka do të jetë në rregull. Dëgjimi i ekspertëve të besuar dhe burimeve të besueshme të lajmeve ishte kritike. Energjia atomike nuk është shaka. Të gjithë e kanë parë atë më parë“, tha Anton Savchenko, 39 vjeç.

Banorë të tjerë vendas i thanë Reuters se ishin të përgatitur të evakuoheshin nëse ishte e nevojshme, ose ata nuk besonin se një aksident do të ishte serioz.

Për kontekstin: Rusia dhe Ukraina kanë akuzuar njëra-tjetrën për komplot për të organizuar një sulm në uzinën e Zaporizhzhia.

Top Channel