50-100 euro ryshfet për kalimin e shtetasve që u ndalohej udhëtimi në zonën Shengen, pranga kontrollorit në portin e Durrësit

28/03/2023 11:18

Një inspektor policie është arrestuar në portin detar të Durrësit për marrje ryshfeti.

Agjencia e Mbikëqyrjes Policore për Rajoni Durrës-Kavajë ka ekzekutuar vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës për caktimin e masës së sigurimit “Arrest me burg” për punonjësin e policisë, Inspektor Njazi Rexhepi, 57 vjeç, me detyrë kontrollor në stacionin e policisë së pikës së kalimit kufitar në portin e Durrësit.

Ai dyshohet për kryerjen e veprave penale “korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike” dhe “shpërdorim i detyrës”. Nga hetimet e kryera, rezulton se punonjësi i policisë, duke keqpërdorur atributet që i jep detyra, lejonte hyrje-dalje të shtetasve që kishin ndalesa për udhëtimin në zonën Shengen, në këmbim të vlerave monetare, të cilat varionin nga 50 deri në 100 euro. Këto ndërveprime korruptive të dokumentuara gjatë hetimeve, kryheshin në mënyrë të vazhdueshme dhe të përsëritur, përfshi edhe raste të lejimit të kalimit të shtetasve të shpallur në kërkim nga organet e drejtësisë, apo automjeteve, pa ju nënshtruar regjimit doganor.

Gjithashtu, në funksion të këtij procedimi penal, Gjykata e Shkallës së Parë Durrës ka caktuar masën e sigurimit personal “Detyrim paraqitje në policinë gjyqësore” për shtetasin E. S., 25 vjeç, i dyshuar për veprën penale të “Korrupsionit aktiv ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”. Nga hetimet e kryera, ka rezultuar se ky shtetas, ka kryer ndërveprime korruptive me punonjësin e policisë.

Hetimet vazhdojnë për zbulimin e personave të tjerë të përfshirë në ngjarje.

Top Channel