Trump heq padinë kundër Prokurores së Përgjithshme të Nju Jorkut, Letitia James

20/01/2023 19:06

Donald Trump ka tërhequr një padi kundër Prokurores së Përgjithshme të Nju Jorkut, Letitia James, pasi një gjykatës e akuzoi atë për përdorimin e gjykatave për të kërkuar hakmarrje.

Padia akuzoi zonjën James për kryerjen e një “lufte frikësimi” kundër ish-presidentit.

Një proces gjyqësor në vazhdim prej 250 milionë dollarësh (202 milionë £) i nisur nga zonja James akuzon kompaninë familjare të Trump – Organizata Trump – për kryerjen e mashtrimit gjatë një dekade.

BBC ka kontaktuar zotin Trump dhe ekipin e tij ligjor për koment.

Padia e zotit Trump u tërhoq të premten, më pak se një ditë pasi ai u qortua nga gjykatësi i qarkut amerikan, Donald Middlebrooks, i cili tha se kufizohej me “të pavlerë”.

Gjykatësi shtoi se ish-presidenti kishte përdorur vazhdimisht gjykatat për të “kërkuar hakmarrje ndaj kundërshtarëve politikë”.

Ai urdhëroi zotin Trump të paguante gati 1 milion dollarë (809,190 £) për një tjetër padi të ngritur kundër Hillary Clinton, e cila e akuzoi atë dhe të tjerët për komplot për të “thurur një narrativë të rreme” gjatë zgjedhjeve të vitit 2016 se fushata e tij ishte në bashkëpunim me Rusinë.

Kjo padi u hodh poshtë në shtator dhe zoti Trump u gjobit më vonë pasi një i pandehur kërkoi sanksione. Urdhri i fundit erdhi pasi një grup i të pandehurve, përfshirë zonjen Clinton, paraqitën një kërkesë të re për sanksione.

Në vendim, gjykatësi Middlebrooks e quajti zotin Trump një “kryezues të abuzimit strategjik të procesit gjyqësor” dhe tha se padia tregon “papërshtatshmëri si një pretendim ligjor” dhe kishte për qëllim një “qëllim politik”.

“Asnjë avokat i arsyeshëm nuk do ta kishte paraqitur atë,” tha ai. “Ky rast nuk duhet të ishte ngritur kurrë”.

Gjykatësi urdhëroi zotin Trump dhe avokaten e tij, Alina Habba, dhe firmën e saj, Habba Madaio & Associates, të paguajnë bashkërisht 937,989.39 dollarë gjobë.

Gjykatësi Middlebrooks paralajmëroi gjithashtu në atë kohë se Trump mund të përballet me sanksione të mëtejshme lidhur me padinë e tij kundër zonjës James.

Top Channel