Një fëmijë i gjetur i vdekur në kuti 65 vite më parë ‘më në fund ka një emër’

09/12/2022 14:26

Policia të enjten identifikoi publikisht emrin e një djalit të gjetur të vdekur në një kuti në Filadelfia 65 vjet më parë si 4-vjeçari Joseph Augustus Zarelli, viktimë e asaj që policia thotë se është një nga vrasjet më të vjetra të pazbardhura të qytetit.

Identifikimi, i bërë përmes analizës së ADN-së, përfaqëson një ndër ngjarjet më të mëdha të zbulumit të hetimeve ndër vite.

Askush nuk doli kurrë të pretendonte Jozefin si fëmijën e tyre dhe identiteti i tij mbeti një mister pavarësisht përpjekjeve të shumta për ta identifikuar atë gjatë viteve, shkruan CNN.

Policia njoftoi se e kishte identifikuar me sukses fëmijën përmes punës detektive dhe me ndihmën e gjenealogëve gjenetikë, një fushë që vitet e fundit ka arritur në zbulime të shumta në ‘raste të ftohta’, dhe ribashkoi familjet me të dashurit e humbur.

Ata ruajtën eshtrat e fëmijës për hetim dhe arritën të zbulonin dhe kontaktonin të afërmit e fëmijës, edhe pse pindërit kishin vdekur ndërsa motrat dhe vëllezërit janë ende gjallë.

“Zbulimi sjell shpresë se nuk do të ketë më kurrë një viktimë të paidentifikuar të vrasjes në qytetin e Filadelfias”, tha Komisionerja e Policisë së Filadelfias.

Top Channel