Vjen në shqip një prej shkrimtarëve më të njohur të letërsisë gjermane për fëmijëOtfried Preußlerme romanin ‘Krabati – Mulliri i dymbëdhjetë korbave’

Krabati është një djalë, katërmbëdhjetë vjeç, jetim. Një natë ai sheh një ëndërr të çuditshme. Në ëndërr dëgjon një zë të largët që i kërkon të shkojë te një mulli misterioz. Kur zgjohet prej gjumit, Krabati niset për rrugë që ta kërkojë mullirin. Aty gjen njëmbëdhjetë djem të tjerë që punojnë si çirakë. Krabati bëhet çiraku i dymbëdhjetë.

Por shpejt merr vesh se, në të vërtetë, s’bëhet fjalë për një mulli dosido, por për një shkollë të magjisë së zezë; vetë mullisi s’është mullis si gjithë të tjerët, por një magjistar i fuqishëm. Krabati përpiqet të mësojë sa më shumë për magjinë, por njëkohësisht kupton se duhet të bëjë çmos të largohet nga ai vend.

Kjo dëshirë i shtohet edhe më kur njeh një vajzë nga fshatrat aty afër, por njëkohësisht nis të kuptojë se mullisi ka plane të tjera të mbrapshta për djemtë. Në fakt, shokët e tij nisin të vdesin njëri pas tjetrit nga aksidente të mistershme, dhe Krabati kupton se i duhet të vërë në përdorim gjithë magjitë që ka mësuar për të mposhtur mullisin-magjistar, që të shpëtojë nga ai vend bashkë me vajzën.

Një prej librave më të dashur nga fëmijët e të rinjtë në mbarë botën, i përkthyer në 55 gjuhë.
Otfried Preußler është një ndër shkrimtarët më të njohur të letërsisë gjermane për fëmijë.

“Mulliri i dymbëdhjetë korbave” është një ndër librat më të famshëm të letërsisë gjermane për fëmijë: një bestseller për fëmijë e të rinj, që në formën e një përralle iu rrëfen atyre për misteret e jetës e të vdekjes, të dashurisë dhe të luftës.
Corriere della Sera

Të dhëna për librin
Titulli: Krabati – Mulliri i dymbëdhjetë korbave
Autori: Otfried Preußler
Përktheu: Irena Nasi
Numri i faqeve: 239
Çmimi: 850 lekë

Top Channel