​Kurti për tarifat e reja të energjisë elektrike: Shumë shpejt do të dërgojmë komentet në ZRrE

25/01/2022 17:40

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar se shumë shpejt do të dërgojnë komentet tek Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRrE), në lidhje me vendosjen e tarifave të reja të energjisë elektrike.

Ndërkaq, sa i përket inicimit të hetimit nga Agjencia Kundër Korrupsion për disa përfaqësues të Listës Serbe, shefi i ekzekutivit është shprehur se sektori i drejtësisë është i pavarur nga ekzekutivi.

Me rastin e prezantimit të aktiviteteve të Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), Albin Kurti është deklaruar edhe për çështjen e kryeprokurorit, meqë Aleksandër Lumezit i përfundon mandati në muajin prill.

“Unë nuk zhvilloj bisedime me kandidatët të cilët mund të jenë për kryeprokuror, është në vullnetin dhe interesin e atyre që kanë të drejtën të bëhen kryeprokurorë të ardhshëm që të kandidojnë dhe të fitojnë”, deklaroi Kurti.

Ai u shpreh se së shpejti do të dërgojnë komentet e tyre në ZRrE në lidhje me ndryshimin e tarifave të reja të energjisë elektrike./KosovaPress/

Top Channel