Vitet e fundit, erozioni ka shkaktuar një dem të madh në Shkodër duke shkatërruar dhjetëra hektarë toke bujqësore dhe situata me problematike paraqitet me problematike ne lagjen Bahcallek te qytetit dhe ne njesine administrative Guri i Zi, aty ku lumi Drin jo vetëm ka marre me vete dhjetra hektarë toke por tashme i është drejtuar edhe argjinaturës se disa fshatrave.

Eksperti i Ujerave, Ismet Teli thotë se këto janë pasojat nder vite të dorës se njeriut që kanë sjelle bllokimin e lumenjve Drin dhe Buna.

Ne krahun tjetër, kërcenim per tokat dhe banesat e Bardhajve në Shkodër është lumi Kir me prurjet e rrëmbyeshme gjatë dimrit.

Top Channel