Nuk bëri vaksinën, infermierja pushohet nga puna/ Shkon në gjykatë, por dhe aty humb gjyqin

03/08/2021 15:00

Një infermiere u pezullua nga puna sepse refuzon të vaksinohet kundër Covid, dhe këtë vendim ajo e çoi në gjykatë, por gjyqtari e hodhi poshtë kërkesën e saj, dhe e e gjykoi masën e dhënë ndaj saj si “adekuate dhe proporcionale”.

Historia ndodhi në Terni. Gruaja, përgjegjëse për të ndihmuar të moshuarit mohoi bërjen e vaksinës në shkurt, duke thënë se ishte kundër një trajtimi shëndetësor – argumentoi ajo – ende i një natyre eksperimentale, pa i ditur më parë efektet e tij.

Gjykatësi, megjithatë, konfirmoi legjitimitetin e dispozitës duke deklaruar se punonjësi duhet të “respektojë – lexon urdhëresën – detyrat e sakta të kujdesit dhe sigurisë për mbrojtjen e integritetit psiko -fizik të tij dhe të të gjithë palëve të treta me të cilat vjen në kontakt “.

Top Channel