Temperaturat në Irlandën e Veriut arritën shifra rekord ditën e sotme, duke shkuar termometri mbi 30 gradë Celsius.

Sipas BBC, është dita më e nxehtë e regjistruar, derisa Ballywatticock pranë Newtownards në County Down, regjistroi një temperaturë prej 31.2 gradë Celsius.

Temperatura më e lartë më parë ishte 30.8 gradë Celsius, e regjistruar në verërat e vitit 1976 dhe 1983.

Thyerja e rekordeve të temperaturave mund të ndodhë nga një seri faktorësh.

Top Channel