Qytetet dhe rrugët pa njerëz vërtet të trembinsepse padashje skicohen si humnera të harruara, në copa sheshesh, nuk dihet se nga cila kohë. E qielli i pastër, habitshëm, mundëson cicërimat e zogjve, që lajmërojnë se përsëri ka mbërritur pranvera… Po pra, sërish ka ardhun pranvera…

Cicërimat e munguara ndër kaq mote, janë kaq të pranshme, në ditënetët e zezonës, çfarë ironie e beftë… Qytetet dhe rrugët heshtin, duken si të vdekura pa njerëz, pa gumëzhimën e zërave, por zogjtë cicërijnë, si kurrë ma parë… jeta vazhdon, megjithatë…
Humbja e qenies në raport me qytetin dhe historinë e tij është shqetësimi kryesor i Gjokës.“Qyteti i hienave” i Behar Gjokës, nuk ka emërtim, as emra konkret por ka një thirrje ulëritëse për t’u kthyer tek shpirti.

Të dhëna për librin
Faqe 178
V. Bot 2021
Vendodhja Tirane
Gjuha Shqip
Shtwpia Botuese Fan Noli
Numri i botimeve I parë
Roman Psikologjik

Top Channel