Kujtimet e fëmijërisë në plaftormën “Dy ditarë” në Kosovë, për vitet ’80 dhe ‘90

10/06/2021 12:25

Platforma “Dy ditarë” është lancuar të mërkurën në mbrëmje, me qëllim të ruajtjes së memories kolektive për të kaluarën historike.

Ditarët, autore e të cilëve është Vjosa Shala, tregojnë jetën e fëmijëve kosovarë gjatë viteve 80 dhe 90.
Si 11-vjeçare, Vjosa në ditarët e saj ka koleksionuar artikujt e gazetave që fillimisht përmbanin lajme me plot ngjyra, e më pas me kalimin e kohës nga regjimi serb marrin ngjyrë të zezë.

Si një vajzë e re, ajo tregon se provonin të jetonin një jetë normale në një ambient jo normal.
Projekti u ideua nga Nita Deda, e cila me t’i parë ditarët kishte kërkuar që të jenë të hapur për të gjithë, për ç’ka i kaloi në platformë ‘online’.

Të pranishmit e mirëpritën projektin, duke thënë se është tejet e rëndësishme për ta rikujtuar të kaluarën.

Top Channel