“Hapësira që na rrethon”/ Ekspozita e Artan Shabanit në Kalanë e Tiranës

09/06/2021 20:20

Ndarja dhe largësia e detyruar ka qenë mbytëse për njerëzit dhe veçanërisht për artistët.

Ata theksojnë nevojën dhe rëndësinë e rikuperimit të kësaj përmase të bashkimit njerëzor.
Pikërisht kjo nevojë ka qenë frymëzimi i veprave të krijuara për ekspozitën “Hapësira që na rrethon”.

Artistët kanë hulumtuar dhe realizuar veprat e tyre, të cilat portretizojnë njerëzit apo hapësirën, që i rrethon. Mesa duket të aftë për të mos pranuar emocionalisht mundësinë e shkëputjes dhe distancimit, kjo ekspozitë vjen si një përkëdhelje e rinovuar, që heq kohën e mungesave.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur për një javë tek Kalaja e Tiranës.

FOTO GALERI
1/5

Top Channel