Mikrovala është shpëtim për të gjithë ne kur duam ta bëjmë gati ushqimin sa më shpejt. Por jo çdo ushqim mund të ngrohet pasi është gatuar njëherë.

Disa ushqime mund të prishen ose të humbasin vlerat ushqyese kur vendosen në mikrovalë.

Ekspertët rekomandojnë të ngrohni çdo pjatë vetëm një herë. Sa më gjatë të ruhet ushqimi, aq më i lartë është rreziku që mikroorganizmat dhe bakteret e dëmshme të zhvillohen në të. Kur përgatitet siç duhet, ushqimi nuk do të shkaktojë dëm për shëndetin tuaj.

Gjithashtu, trazoni ushqimin në mënyrë që të mos ketë pjesë me përbërës të ftohtë – ato mund të bëhen terren për bakteret. Sa më shpesh të ngrohni ushqimin, aq më pak i shijshëm bëhet – perimet zbuten shumë  dhe mishi forcohet.

Burimi: Bright Side

FOTO GALERI
1/10
Mishrat e përpunuar përmbajnë konservues dhe kur janë të ekspozuar ndaj rrezatimit elektromagnetik, shndërrohen në përbërje kimike të rrezikshme siç është kolesteroli i oksiduar. Korja e freskët e pulës së skuqur shndërrohet në një shtresë të lagësht, të pakëndshme në mikrovalë dhe vetë mishi nxehet në mënyrë të pabarabartë.

Top Channel