Audrey Hepburn

Artistët frymëzojnë artistë të tjerë, prandaj ata marrin shumë shembuj , duke filluar nga pikturat, pjesët muzikore, deri te bustet dhe skulpturat kushtuar tyre.

Hadi Karimi,  i kushton kohën e tij rikrijimit të disa prej artistëve më legjendë nga shekujt e kaluar në programe modelimi 3D. Gjëja që bie më shumë në sy është niveli i detajeve në secilën prej imazheve.

Imazhet 3D të Hadi janë kryevepra jashtëzakonisht të gjalla dhe me cilësi të lartë që spikasin si vepra arti të tyre.  Ai vendos një punë shtesë në hulumtimin e tij dhe përpiqet të zbulojë se si dukeshin ata në të vërtetë, në vend që të besonte thjesht në interpretimin e artistëve të tjerë.

Shumicën e kohës, pikturat janë të ekzagjeruara, larg së vërtetës aktuale. Hadi krahason shumë versione të pikturave dhe fotove para se të vendosë se çfarë saktësisht do të përpiqet të rimodelojë.

Kjo është arsyeja pse paraqitjet e tij 3D duken kaq të freskëta. Artisti tha se më tej do të bëjë më shumë punë në temën “Gratë në histori”.

FOTO GALERI
3/11
Franz Liszt

Top Channel