Roma, kryeqyteti i Italisë është një ndër vendet më të pëlqyera dhe më të vizituara në Europë.

Roma është renditur nga GaWC në vitin 2010 si një qytet botëror, si dhe 28 të qytetit më të rëndësishme globale. Në vitin 2007, Roma ishte e 11-ta qyteti më i vizituar në botë, 3 më të vizituara në Bashkimin Evropian.

Qyteti është një nga qytetet më të suksesshme në botë në aspektin e reputacionit dhe pasurisë. Qendra e saj historike është e shënuar nga UNESCO si një Site Trashëgimisë Botërore.

Monumentet dhe muzetë tilla si Muzetë e Vatikanit dhe Colosseum janë ndër destinacionet  më të vizituara në botë. më poshtë do të shikoni disa prej vendeve më të bukura që mund të vizitoni nëse ju bie rruga në Romë.

FOTO GALERI
1/16

Top Channel