Nuk ka asgjë të mirë të lësh ushqimet të shkojnë dëm, prandaj dhe është e rëndësishme ne të dimë t’i ruajmë ato në mënyrë që jetojnë sa më gjatë që mundet.

Dhe për këtë nganjëherë mjafton që ato vetëm të ruhen në mënyrën e duhur, gjë që në disa raste i bën ushqimet edhe më të shijshme, siç ishte rasti me sushi në Lindjen e Largët, që u shpik si një mënyrë për bëre që peshku të jetojë më gjatë.

Te tjera mënyra njerëzit kane krijuar për të ruajtur mollët, karrotat frutat, shurupet apo edhe qumështin.

Ja disa nga këshillat për të zgjatur ‘jetën e dollapit’ të disa nga ushqimeve tuaja të preferuara …

FOTO GALERI
2/10
Karrotat në prerje të hollë e të thatë jetojnë deri në 20 vjet. Karrotat përdoren në shumë gatime por nëse priten në fije të holla dhe thahen, karrotat e dehidratuara mund të jetojnë shumë gjatë.

Top Channel