Nuk ka asgjë të mirë të lësh ushqimet të shkojnë dëm, prandaj dhe është e rëndësishme ne të dimë t’i ruajmë ato në mënyrë që jetojnë sa më gjatë që mundet.

Dhe për këtë nganjëherë mjafton që ato vetëm të ruhen në mënyrën e duhur, gjë që në disa raste i bën ushqimet edhe më të shijshme, siç ishte rasti me sushi në Lindjen e Largët, që u shpik si një mënyrë për bëre që peshku të jetojë më gjatë.

Te tjera mënyra njerëzit kane krijuar për të ruajtur mollët, karrotat frutat, shurupet apo edhe qumështin.

Ja disa nga këshillat për të zgjatur ‘jetën e dollapit’ të disa nga ushqimeve tuaja të preferuara …

FOTO GALERI
1/10
Manat e tokës ose të pemës duhet të lahen e të ngrihen. Manat shtojnë shumë shijen e gatimeve ku përdoren por në kushte normale ato nuk zgjasin shumë. Nëse ne i lajmë e i ngrijmë, ato mund të jenë të konsumueshme për gati një vit. Për këtë ato duhet të lahen me ujë të ftohte dhe të thahen, para se t’i vendosim në qese plastike e pastaj në ngrirje.

Top Channel