Vendet evropiane po shqyrtojnë mundësinë e shtyrjes së izolimit për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri.

Izolimi mbarëkombëtar në Itali i vendos më 12 mars dhe tani do të zgjasë përtej datës 25 mars, sa ishte planifikuar fillimisht.

Franca tha se bllokimi i saj 15-ditor mund të zgjatet gjithashtu.

Në të gjithë botën janë raportuar 207,000 raste me koronavirus, me më shumë se 8.600 vdekje.

BE-ja ka filluar me zbatimin e kontrolleve të rrepta kufitare.

Udhëtarët nga jashtë janë duke u larguar nga aeroportet dhe kufijtë, pasi blloku 27-vendësh, vendosi një ndalim të hyrjeve prej 30 ditësh për të ndaluar përhapjen e koronavirusit.

Top Channel