Numri i të infektuarve me koronavirus në Maqedoninë e Veriut është rritur në 26 person, ka bërë të ditur Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, përmes një postimi në Facebook.

“Sot në mëngjes janë testuar 10 persona. Testet e tre personave janë pozitivë të cilët më parë janë testuar në klinikën private ‘Zhan Mitrev’, dhe për të cilët Instituti i Shëndetit Publik ka bërë teste kontrolluese me çka konfirmohet rezultati paraprak. Gjendja e të gjithë pacientëve është stabile”, ka shkruar Ministri i Shëndetësisë.

Ministri i Punëve të Brendshme, Naqe Çulev ka bërë të ditur se pjesëtarët e saj janë duke ruajtur 173 persona që ndodhen në izolim. Kundër katër personave që nuk kanë respektuar masat, janë ndërmarrë masa në përputhje me rekomandimet e qeverisë.

Gjatë ditë në Maqedoni të Veriut pritet të hyjnë së paku 200 shtetas nga vende të ndryshme dhe të gjithë do t’i nënshtrohen kontrolleve dhe të njëjtin do të futen në vetizolim.

Në Maqedoninë e V. mbyllen kufijtë dhe aeroporti në Shkup
Ministria e Ekonomisë dhe drejtuesit e disa subjekteve afariste kanë bërë thirrje që të mos bëhet panik me furnizimin me ushqimin, meqë të gjitha supermaketet e mëdha janë të furnizuara me ushqime, ndërsa rezerva ka për një muaj të tërë, por më pas do të ketë furnizime të reja.

Qeveria ka vendosur çmimet mbrojtëse për artikujt me elementar ushqimor, kështu që subjektet afariste nuk do të guxojnë të ngritin çmimet.

Qeveria të hënën gjithashtu ka marrë vendim për mbylljen e vendkalimeve kufitare dhe të aeroportit ndërkombëtar në Shkup, si masë për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Autoritetet në Maqedoni të Veriut, në përpjekje për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri, kanë futur në karantinë Komunën e Dibrës dhe Zhupës, komuna këto me numrin më të madh të të infektuarve me COVID-19.

Më herët, Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka urdhëruar po ashtu që të mbyllen shkollat në mbarë vendin.

Top Channel