Asnjë studim nuk ka vërtetuar deri më tani ndikimin e infeksionit në pjellorinë dhe fuqinë e mashkullit, por mjekët në Wuhan të Kinës besojnë se është shumë e mundur të zvogëlohet numri i spermës dhe sekretimi i hormoneve.

Mjekët kinezë u kanë bërë thirrje meshkujve me koronavirus të testojnë pjellorinë, pasi është e mundur që sëmundja të ketë efekt negativ në testikujt, sipas Daily Mail.

Sipas spitalit Tongja, megjithëse koronavirusi prek kryesisht mushkëritë dhe sistemin imunitar, ai në teori mund të rrezikojë shëndetin riprodhues të meshkujve.Ekspertët mbështesin këtë pretendim që COVID-19 hyn në qelizat njerëzore përmes një proteine të caktuar ACE2, e cila është gjithashtu e pranishme në membranën testikulare të qelizave.

Ato gjithashtu udhëheqin me shembullin e përvojave të mëparshme me epideminë SARS në 2002 dhe 2003, kur u vërejt një dëmtim i gjerë i testikujve të pacientëve individualë.Edhe pse deri më tani asnjë organ koronar nuk është vërejtur në organet riprodhuese, inflamacioni është i mundur, sipas një studimi nga një spital në Tongja.

“Është më mirë për burrat që kanë pasur infeksion, veçanërisht ata që duan pasardhës, të kryejnë teste të pjellorisë siç është një test mbi cilësinë e spermës dhe nivelet e hormoneve, në mënyrë që të zbulojnë një problem të mundshëm sa më shpejt të jetë e mundur”, thonë ekspertët.

Top Channel