Lufta ka pasoja të frikshme, dëmet që ajo sjell mund të jenë të parikuperueshme. Shumë njerëz vendin në luftë, shumë vende shkatërrohen, shumë shtëpi dëmtohen, shumë njerëz sidomos fëmijë vuajnë.

Fëmijët janë qenie të pafajshme të cilat nuk e kuptojnë realitetin në të cilin ndodhen dhe gjendjet e kaosit siç mund të jenë luftërat lënë në mendjen e tyre kujtime të pa shërueshme.

Dikur historiani britanik Juliet Gardiner, në një deklaratë që vlente për vendet si Britania, Polonia dhe më gjerë rreth pasojave të luftës së dytë botërore ka deklaruar. “ Viktimat e harruara të Luftës së Dytë Botërore ishin fëmijë”.

Kjo shprehje është aktuale edhe në ditët e sotme sidomos për fëmijët e Lindjes së Mesme.

FOTO GALERI
4/13

Top Channel