Në këtë roman, autori përshkruan një pjesë të historisë së Maltës koloniale deri në pavarësi. E kolonizuar politikisht nga britanikët dhe kulturalisht nga italianët, sfida e Ebejerit ishte që të gjente një zë të veçantë.

Nëpërmjet rrëfimit, si çelës për të hapur portat e lirisë individuale përballë botës dhe marrëdhënieve kulturore, ai çlirohet nga kufizimet dhe kushtet e vendosura nga ai “tjetri”, duke ndërtuar një portret të ri të vetvetes.

Top Channel