Teherani vendos të lirojë akademikun anglez, mbahej nën arrest nga muaji prill

26/12/2018 01:16

Një akademik iraniano-britanik, i cili ishte arrestuar në Iran me akuzat për mosrespektim të çështjeve të sigurisë, është kthyer në Mbretërinë e Bashkuar, njoftuan mediat të martën.

Abbas Edalat, një profesor i shkencave kompjuterike dhe matematikës në Imperial College London, u arrestua në Teheran në prill.

Ai ishte arrestuar në një valë, që media iraniane tha në atë kohë se kohë ishin ngritur akuza të pa bëra publike, mbi sigurinë.

Zyra e Jashtme nuk iu përgjigj thirrjeve telefonike që kërkonin koment, për shkak të pushimit të Krishtlindjeve, një festë kombëtare në Britani.

Top Channel