Revista Time ka zgjedhur 100 fotot që kanë ndryshuar botën. Një skuadër kuratorësh, historianësh dhe fotoredaktorësh në të gjithë botën kanë dërguar sugjerimet e tyre pranë revistës.

Pamjet dokumentojnë disa prej momenteve më të famshme nga shekujt 19, 20, 21. Që nga kërpudha e bombës atomike në Nagasaki, në 1945, tek ulja në hënë e Buzz Aldrin në 1969, pamje që tregojnë anën më të mirë dhe më të keqe të njerëzve që janë dokumentuar.

“Nuk ka një formulë që i bën këto foto influencuese. Disa foto janë në listën tonë, pasi ishin të parat e llojit të tyre, disa të tjera kanë formuar mënyrën se si mendojmë. Dhe disa të tjera kanë ndryshuar menjëherë mënyrën si jetojmë. Të njëqindta kanë lënë gjurmë në eksperiencën njerëzore”, thonë për Time Ben Goldberger, Paul Moakley dhe Kira Pollcak.

Të gjitha fotot mund t’i shihni në faqen e “Time”.

FOTO GALERI
1/12
Bomba atomike, 1945

Top Channel